İngilizce Hazırlık Okulları Dış Değerlendirici Eğitimi Düzenlendi

10-11 Ekim 2018

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) ve British Council ortaklığı ile geliştirilen “İngilizce Hazırlık Okulları Dış Değerlendirme Programı” kapsamında YÖKAK Toplantı Salonu’nda 10-11 Ekim 2018 tarihleri arasında “İngilizce Hazırlık Okulları Dış Değerlendirici Eğitimi” düzenlendi.

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer ELMAS ve British Council temsilcilerinin de yer aldığı eğitime değerlendirici adayı olarak Üniversitemizin İngilizce Hazırlık Programı Program Koordinatörü Öğr. Gör. Niyazi AĞAOĞLU katıldı.

Eğitimde değerlendirici adaylarına program kapsamında oluşturulan klavuz ve kriterlerle ilgili bilgiler, program detayları, saha ziyaretleri süresince üstlenecekleri görev ve sorumluluklar hakkında bilgi verildi.

Program kapsamında değerlendirici takımları oluşturulacak ve takımlar saha ziyaretlerini 26-30 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleştirecek. Değerlendiriciler, saha ziyaretleri sırasında Üniversitemizin de yer aldığı 10 pilot yükseköğretim kurumu öğrencilerinin İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini kazandırma yöntemlerini değerlendirecek. Yapılan değerlendirmeler rapor halinde Yükseköğretim Kalite Kuruluna sunulacak.

Ziyaret sonrasında İngilizce Hazırlık Okulları Geri Bildirim Raporu hazırlanacak, raporun nihai hali YÖKAK ve ilgili İngilizce Hazırlık Okulunun web sayfasında yayımlanarak kamuoyu bilgisine sunulacak.

Ayrıntılı bilgi için bk.: http://yokak.gov.tr/Duyurular/GetDuyuru/1

DİLEK, ŞİKAYET TALEP FORMU
TALEP SORGULA