Anasayfa  |   İletişim  | AR - EN
FSMVÜ | Üniversitemiz, Kalite Yönetim Bilgi Sistemi Hizmete Sunuldu
Üniversitemiz, Kalite Yönetim Bilgi Sistemi Hizmete Sunuldu

Üniversitemizin Değerli Mensupları,

Üniversitemiz eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmet amacıyla ulusal ve uluslararası eğitim standartlarına ve yasal mevzuatlara uygun olarak gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerde kalite odaklı bir yönetim sistemini esas almaktadır. Tüm çalışanlarımızın sahiplendiği, başta öğrencilerimizin ve tüm paydaşlarımızın memnuniyetini hedefleyen bu sistemin ana ilkesi düzenli gözden geçirmelere dayalı, uygunluğun, etkinliğin ve sürdürülebilirliğin sürekli iyileştirilmesidir.

Bu hedefler ışığında, üniversitemiz vizyonu, değerleri ve etik değerler ışığında; Kalite Politikası belirlenmiş, 15.11.2016 tarihinde Kalite Yönetim Sistemi'ne (KYS) geçmiş bulunmaktadır. Tüm akademik ve idari dokümantasyonu kapsayan Kalite Yönetim Bilgi Sistemi'ne http://kalite.fsm.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Kalite Güvence çalışmaları kapsamında ortaya çıkan dokümanlar Kalite Yönetim Kurulu Koordinatörü ve Yönetim Temsilcisi (Rektör) tarafından onaylanmış ve yürürlüğe girmiştir. Birimlerimizde görevli tüm akademik ve idari personelimizin ihtiyaç duydukları dokümanları web sitemizden indirerek kullanmaları gerekmektedir. Kalite sistemine dahil edilmemiş, etiket ve kod numarası verilmemiş dokümanlar geçersiz sayılacaktır.

Bununla birlikte sistemde kullanımda olan dokümanlarda gerekli olan revize talepleri, yeni doküman ekleme işlemi veya herhangi bir dokümanın komple sistemden çıkarılması süreci birim kalite temsilcileri tarafından takip edilip Kalite Yönetim Kurulu'na yapılan yazılı başvuru ve başvurunun Kurul tarafından uygun bulunmasıyla hayata geçirilebilecektir. (Bu süreci Dokümanların Kontrolü Prosedürü'nden detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.)

Bu sebeple akademik ve idari personelimizin, öğrencilerimizin ve diğer paydaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için dokümantasyon kullanımına azami dikkat edilmesi ve birimlerimizin web sitelerinde sunulmuş olan dokümanların tamamının sistemden geri çekilmesi (iptal edilmesi) gerekmektedir. Geri çekilen dokümanların yerine Kalite Biriminin ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın yardımı ile Kalite sistemindeki kontrollü dokümanların linkleri web sitelerine yönlendirilecektir. Bu sayede kalite sitesindeki dokümanlar ile birimlerin web sitelerinde yayınlanan dokümanlar aynı kaynaktan sunulmuş olacaktır.

Kalite süreçlerinin geldiği nokta ve önümüzde bekleyen çalışmalar ile ilgili Kalite Yönetim Kurulu üyeleri ve Birim Kalite Temsilcilerimizle 02 Aralık Cuma günü saat 14:00'da değerlendirme toplantısı yapılacaktır ve bu toplantıda sürecin işleyişi ile ilgili detaylı bilgi verilecektir. Birim Kalite Temsilcilerimiz ise aldıkları bilgileri kendi birimlerindeki tüm akademik ve idari personelle paylaşacaklardır.

Soru ve görüşleriniz için: 0212 521 8100 - 1056 / kalite@fsm.edu.tr

Sümeyra ÖZDEMİR, Nur ŞAHİNOĞLU ve Emine İLHANLI